11 jul 2010

Exercicis de "jumping Advanced"

Setmana de molta calor i sense en Dani, va marxar de colònies amb els nens del Casal i va tornar divendres sense veu i destrossat, això si diu que s'ho va passar molt bé i no van perdre cap nen.

Després de dies d'inactivitat ahir ja no podia més i en Dani em va proposar una serie d'exercicis del llibre que ens va deixar en Josep. Aquest serien la progressió dels de l'altra dia, són més complicat, a mi em va costar molt la pista "e", en Dani va provar diferent posicions però sempre acabava de fer l'últim salt al revés.

Us deixo el vídeo, si voleu veure ve els plànols de les pistes amplieu el vídeo.


6 jul 2010

Exercicis de "Jumping intermediate"

Després d'unes setmanes sense entrenar gaire, ahir en Dani, va posar en pràctica uns exercicis molt xulos de jumping, d'un llibre que li va deixar en Josep. A veure si us animeu a fer-ne algun!

PD: Mireu el video en tamany gran per poder veure bé el planols de les pistes...

18 jun 2010

Torna!

En Dani últimament està molt enfeinat i no te gaire temps per fer agility amb mi... Aquesta setmana però s'ha buscat un forat a l'agenda i hem practicat l'ordre de torna, per fer obstacles a distància i tornar per on he vingut.

25 may 2010

Jugant amb en Piru

Després del detallasso de l'Edu i la Glòria el mínim és penjar el vídeo.

24 may 2010

Ja tinc passarel·la!

Després d'uns dies en Dani s'ha dignat a acabar la passarel·la, ha quedat molt xula i establa. Esta feta amb una estructura de fusta de llistons de 24 x 48 mm en la que s'ha muntat un tauler de 19 mm de flandes, que és lleuger i no flexa gens. I perquè no rellisqui ha col·locat una moqueta de goma antilliscant i uns petits travesses arrodonits. Per donar alçada ha fet servir uns cavallets que ha tallat perquè no sobresurtin. Només dir-vos que m'encanta! Us deixo unes fotos de l'invent:






Pd: Per les mesures s'ha guiat amb aquest plànol, però la nostra passarel·la fa 2 metres en la part central

17 may 2010

Treballant la distància 1.0

Sembla que torna a sortir el sol! Amb en Dani portem un parell de dies treballant la distància. Son exercicis molt simples però no tant fàcils com semblen... A mi m'agrada més fer pistes però en Dani diu que per fer-les millor cal anar a poc a poc i treballar-ho tot... ara estarem uns dies practicant la distància, però ja m'ha dit que els proper exercicis seran més moguts i divertits...

PD: Per poder llegir el text del vídeo visioneu-lo a tamany real

6 may 2010

Treballant a la terrassa de casa II

Amb tanta pluja, no hi ha manera de fer un xic d'agility, però ahir aprofitant el solet del migdia en Dani em va muntar una petita pista. Ell volia que fes la diagonal el més recta possible i sense perdre temps en els salts, però no es conformava amb això, també em va ensenyar el "back" (abordar l'obstacle per darrera) després de fer la roda. El continuarem treballant i la setmana que ve començarem a treballar la distància.

Salut a tots i fins la propera entrega!

30 abr 2010

Treballant a la terrassa de casa

Després de molt de temps sense actualitzar, d'uns trasllat i un procés d'adaptació que tots recordarem, hem començat a treballar amb en Dani a la terrassa de casa. En els últims dies hem practicat el slalom i avui per fi hem muntat un petit jumping, us deixo el video:


Jumping a la Terrassa 1.0 from Dani Martin on Vimeo.

16 feb 2010

Com funciona això de l'agility

L’altre dia en Josep ens explicava com funciona tot això de les competicions. La mestressa d’en Troy va agafar apunts, però com que la meva mestressa té prou bona memòria, a veure si se’n recorda de tot. I si de cas, ja ho corregirem si ens deixem coses o ho hem dit malament... ;o)

Aquí hi ha varies coses a tenir en compte:
- Les modalitats
- Les “federacions”
- Nivells
- Talles

Les modalitats (les que recordo)

- Agility: Tots els obstacles (salts, tubs, zones de contacte, eslàlom, taula).
- Jumping: Igual que l’agility però sense zones de contacte ni taula.
- Jumper: Juraria que només hi ha salts i tubs.
- Relay
- Pairs Relay
- Gambler
- Snooker
- Steeplechase

Les "federacions"

Tenim UCECA (Unió Catalana Esportiva de Clubs d’Agility), UCA (Unió de Clubs d’Agility) i FEAEC (Federación Española de Agility y Educación Canina).
Segons cada federació, el sistema de nivells i talles és diferent:

- UCECA -

Només es competeix a Agility i Jumping (sempre una màniga de cada) i hi ha dues categories (1a i 2a Divisió). En aquest cas, un no passa automàticament de categoria si va millorant, sinó que pot quedar-se a segona divisió si vol. Cal passar una prova de competència per poder competir.
El sistema de competició es basa en acabar el recorregut sense penalitzacions dins un temps un 20% superior al del gos més ràpid i menor penalització (cosa que vol dir que, si a segona divisió hi ha gossos bons que no han volgut passar a primera divisió, és fàcil quedar eliminat).
A UCECA es paga una llicència que et permet assistir a totes les competicions que vulguis, dins de territori català.
Els gossos competeixen en tres mides: Petita (35 cm fins a la creu), mitjana (entre 35 i 43 cm fins a la creu) i grans (més de 43 cm fins a la creu).

- UCA -

També només es competeix a Agility i Jumping, i hi ha tres categories (Grau 1, 2 i 3, de menor a major categoria). En aquest cas, al anar millorant es va passant de categoria, de manera que es competeix amb equips del mateix nivell. El gos ha de passar una prova de sociabilitat.
El sistema de competició es basa en acabar el recorregut sense penalitzacions dins un temps que estableix el jutge a partir de la velocitat per fer el recorregut i els metres d’aquest recorregut.
Els gossos competeixen en tres mides: Petita (35 cm fins a la creu), mitjana (entre 35 i 43 cm fins a la creu) i grans (més de 43 cm fins a la creu).

- FEAEC -

Es pot competir en qualsevol de les modalitats, i en cadascuna d’elles s’estableixen varis nivells: novice, starter, advance, master, champion (bronze, silver, gold). A mesura que es van aconseguint pistes sense penalitzacions es va passant de nivell (calen tres punts en novice per passar a starter, etc).
El sistema de competició es basa en acabar el recorregut sense penalitzacions dins un temps fixat segons la categoria (no depèn de cada recorregut).
Els gossos competeixen en quatre mides: Toy (31 cm fins a la creu), mini (entre 31 i 41 cm fins a la creu), midi (entre 41 i 53,5 cm fins a la creu) i large (per sobre de 53,5 cm fins a la creu).
A part de la competició "individual" en què un lluita per anar passant de categoria, també hi ha un campionat en què es competeix "contra altres". Està format per 5 proves estrella i una final; i cal haver participat en com a mínim 2 proves estrella per poder anar a la final. Es sumen els punts de penalització més baixos de 4 de les 6 proves (les puntuacions poden ser els punts de penalització obtinguts en una prova, 100p si s’ha estat eliminat o 120p si no s’ha assistit a una prova) i la puntuació final més baixa és la guanyadora del campionat.

Aproximadament, això funciona així. Clar que ara faltaria explicar els obstacles i com es penalitza en cada un d’ells... però si de cas ho deixem per una altra moment!